I helgen var det åter dags för arenan att fyllas av festklädda Vänersborgare, när vi slog upp dörrarna till Vänersborgsgalan för den tredje gången i ordningen.
Röda mattan var utrullad och vi i Forum Vänersborg är oerhört glada och tacksamma över att vi fick ta emot nästan 400 festklädda gäster. Representanter från föreningslivet, kommunen och näringsliv möts denna kväll för att hylla alla kreativa krafter som är med och utvecklar staden.

Vänersborgsgalan är ett härligt exempel på hur bra det blir när olika aktörer kommer samman.
Vi i Forum Vänersborg finner det naturligtvis extra roligt att vi fick så mycket positivt gensvar av företagarna och föreningarna eftersom det är detta vi jobbar med och vill lyfta fram ännu mer.

Vi hade inför årets gala ändrat lite i galakonceptet och utlovat mer partystämning, och vi hoppas inte att vi gjorde någon besviken

Galakvällen startade med sexåriga Saga Persson tillsammans med pappa Per-Anders framförde Håkan Hellströms Valborg som satte ribban för kvällen med stående ovationer och många tårfyllda ögon. 

Hur tar man sig vidare efter den öppningen undrade många, men den sprakade show som Ulf Wadenbrandt tillsammans med Sweden Symphony Orchestra levererade var utöver det vanliga. Hits efter hits framfördes av Patrik Isaksson, Wictoria Nilsson, Magnus Bäcklund och Mia Stegmar, och när gästerna började resa sig upp och spontandansa mellan borden, så var den utlovade partystämningen ett faktum.

Galan fick även besök av den mycket talangfulla 16-åriga violinisten Alva Holm, vinnare av Polstjärnepriset, som spelade ett stycke som fick alla att tappa hakan.

En av Vänersborgsgalans återkommande programpunkter är prisutdelningarna, där vi hyllar och prisar goda insatser som förgyllt vår stad det senaste året.

Kvällens pristagare
Galans hederspris kultur: Polstjärnepriset
Galans hederspris idrott: Charlotte Österman, Vårruset, Vänersborgs Skidklubb
Årets unga företagare: Alexander Möller, TIAB
Årets företagare / årets kugge: Axel Bergstrand, XL-Bygg Vänersborg
Årets evenemang: Klassbollen, Wargöns IK
TTELA´s pris: Anna Josefsson, Hjälpande Händer

Kvällen hade som ni förstår ett händelserikt program med underhållning som passade för alla, och i vanlig ordning i ledning av konferencier Erik Torstensson.

Kvällen inbringade nästan 200.000kr till evenemangsfonden, både i form av donationer från det lokala näringslivet samt genom en auktion som vår egna antikhandlare Bo Knutsson överraskade oss alla med.
Dessa pengar är mycket välkomna så Forum Vänersborg kan fortsätta sitt arbete med att stötta evenemang och evenemangsidéer, stora som små som både stöttar föreningarnas ekonomi, men även spiller över på vårt näringsliv.

Forum Vänersborg tackar alla samarbetspartners som gjorde det tillsammans med oss möjligt att utföra Vänersborgsgalan 2017. Nu laddar vi om för Vänersborgsgalan 2018!

Bankgiro 742-2710 är fortsatt öppet för dig som vill vara med att stötta evenemangsfonden.

Köpte du en skohornslott så finner du vinstnumren här