2017-12-20

Dags att boka biljetter till 4e årets Vänersborgsgala den 24 mars

VÄNERSBORG

24 mars är det återigen dags för Vänersborgsgalan och platsen är som vanligt Arena Vänersborg.

– Vi kommer rama in det med en ”woweffekt”. Arenan kommer att bli förvandlad till något helt annat, en gala, säger Malin Karlsson, verksamhetsutvecklare Forum Vänersborg, engagerat.

Nästa års upplaga blir för fjärde året i rad och arrangeras av ­Forum Vänersborg i samarbete med Vänersborgs kommun och Sisu. Planeringsarbetet är redan i full gång och delar av programmet är redan klart. För andra året i rad kommer Ulf Wadenbrandt med sin orkester, Swedish symphony orchestra, att underhålla.

– De kommer bland annat att bjuda på musik från tv-spelsvärlden. Det kommer ge publiken en rejäl kick. Man kanske inte tänker sig att en symfoniorkester spelar tv-spelsmusik.

Även den andra musikunderhållningen under kvällen, allt från Abba till Hellström, kommer att ha en lokal anknytning.

– Det blir Erica Larsson och Magnus Carlsson från Barbados. Erica kommer från Frändefors och Magnus har bott i Trollhättan. Vi fokuserar på det lokala och även maten kommer i största möjliga mån vara lokalproducerad.

Tanken med galan är precis som tidigare att hylla lokalt näringsliv, kultur och idrott på en gala där alla är välkomna. Under den förra ­galan korades vinnaren av årets evenemang, en tävling som vanns av Klassbollen. Även på nästa års gala kommer en vinnare koras.

Trots att galan ligger flera ­månader bort har redan ett hundra­tal biljetter sålts.

– Intresset har varit stort och i år hoppas vi på rekord. Vi hoppas att många företag visar att man är med och kommer den här kvällen.

Förutom musikunderhållningen kommer det även vara fler spännande programpunkter, berättar Malin Karlsson hemlighetsfullt.

– Vi vill inte avslöja för mycket än med det kommer mer, säger hon med glimten i ögat.

ANNONS

2017-11-14

Bokningen är nu öppen!

Bokningen för Vänersborgsgalan 2018 är nu officiellt öppen!
De första biljetterna är redan sålda och vill du också säkra din plats så vänta inte för länge.

Nyhet för i år är våra boka-tidigt-biljetter, där ni får möjlighet till ett lägre pris innan jul för att kunna bjuda med er ännu fler arbetskamrater. Följ länken för att hamna direkt på bokningssidan.

Har ni frågor kring sponsor eller biljettpaket så kontakta Mia eller Malin på Forum Vänersborg.

Hoppas vi ses i Arena Vänersborg 24 mars 2018

2017-10-20

En kväll i samverkan - evenemangsfonden förenar

Forum Vänersborg fyllde under onsdagskvällen golfresturangen på Onsjö med folk från föreningsliv, näringsliv och kommun för att lyssna på det utbildnings-seminarium som är kopplat till Vänersborgsgalan, kvällens dragplåster var Katrin McCann och Magnus ”Ölme” Eriksson.

Katarina kommer från Åmål och är engagerad i Blues festival. Festivalen firar 25-årsjubileum och har framgångsrikt samlat mellan 3000-5000 musikturister andra helgen i juli varje år. Detta genererar i ca 15 miljoner kronor i turistekonomiska omsättning för Åmåls kommun under nämnda sommarhelg.
Magnus är en av de personer som varit med och startar samt driver alliansloppet. Detta är också ett otroligt framgångsrikt idrottsevenemang som ger möjlighet för företag och besöksnäringen att profilera sig och öka sin omsättning.

Katarina och Magnus spred entusiastiskt budskap att samverka mellan idrott- och kulturföreningar och näringsliv.

Forum Vänersborg som i flera år har jobbat för att öka samverkan mellan ideella föreningar och näringsliv var nöjda med kvällens budskap och inbjöd alla företag och föreningar att samverka i Lilla Paris, säger Lars Salonen ordförande Forum Vänersborg

Varför gör Forum Vänersborg Vänersborgsgalan och förvaltar Evenemangsfonden?
Vänersborgsgalan kom till efter att det kommit fram vid en ordförandeträff som SISU anordnade att föreningar kände att det ofta saknades kapital när de för första gången skulle genomföra en ny evenemangsidé, riskkapital i form av mantimmar vågade de riskera, men när det kom till kapitalet så var det svårare. När detta kommit fram till Forum Vänersborg så klurade föreningen tillsammans med Vänersborgs Kommun ett tag på hur vi tillsammans skulle tillgodose detta behov. Tillslut så beslutade de båda parterna att det skulle startas en fond där föreningar kunde söka riskkapital.
Både Vänersborgs Kommun och Forum Vänersborg är övertygade om att stora evenemang har en stark positiv påverkan på såväl föreningsliv som näringsliv och samhället i stort. Ofta är det de ideella föreningarna som står för arbetsinsatsen medan näringslivet bidrar till finansiering genom sponsring.
Ett lyckat evenemang ger många ringar på vattnet för att stärka engagemang och sammanhållning i en förening. Det bidrar till att stärka varumärket för företagen som är med, det bygger stolthet och minskar utanförskapet i samhället som helhet.
Forum Vänersborg vill bygga vidare på och stimulera den tradition och kompetens som finns när det gäller att våga arrangera stora evenemang. Därför är Forum Vänersborg initiativtagare till den Evenemangsfond som bildats av näringsliv, föreningsliv och kommun i samverkan.

Vänersborgsgalan är planerad till 24 mars 2018 – boka in detta i kalendern redan nu!

ANNONS

2017-05-07

Stort tack till alla som på ett så fantastiskt sätt bidrog till festernas fest, Vänersborgsgalan 2017!

I helgen var det åter dags för arenan att fyllas av festklädda Vänersborgare, när vi slog upp dörrarna till Vänersborgsgalan för den tredje gången i ordningen.
Röda mattan var utrullad och vi i Forum Vänersborg är oerhört glada och tacksamma över att vi fick ta emot nästan 400 festklädda gäster. Representanter från föreningslivet, kommunen och näringsliv möts denna kväll för att hylla alla kreativa krafter som är med och utvecklar staden.

Vänersborgsgalan är ett härligt exempel på hur bra det blir när olika aktörer kommer samman.
Vi i Forum Vänersborg finner det naturligtvis extra roligt att vi fick så mycket positivt gensvar av företagarna och föreningarna eftersom det är detta vi jobbar med och vill lyfta fram ännu mer.

Vi hade inför årets gala ändrat lite i galakonceptet och utlovat mer partystämning, och vi hoppas inte att vi gjorde någon besviken

Galakvällen startade med sexåriga Saga Persson tillsammans med pappa Per-Anders framförde Håkan Hellströms Valborg som satte ribban för kvällen med stående ovationer och många tårfyllda ögon. 

Hur tar man sig vidare efter den öppningen undrade många, men den sprakade show som Ulf Wadenbrandt tillsammans med Sweden Symphony Orchestra levererade var utöver det vanliga. Hits efter hits framfördes av Patrik Isaksson, Wictoria Nilsson, Magnus Bäcklund och Mia Stegmar, och när gästerna började resa sig upp och spontandansa mellan borden, så var den utlovade partystämningen ett faktum.

Galan fick även besök av den mycket talangfulla 16-åriga violinisten Alva Holm, vinnare av Polstjärnepriset, som spelade ett stycke som fick alla att tappa hakan.

En av Vänersborgsgalans återkommande programpunkter är prisutdelningarna, där vi hyllar och prisar goda insatser som förgyllt vår stad det senaste året.

Kvällens pristagare
Galans hederspris kultur: Polstjärnepriset
Galans hederspris idrott: Charlotte Österman, Vårruset, Vänersborgs Skidklubb
Årets unga företagare: Alexander Möller, TIAB
Årets företagare / årets kugge: Axel Bergstrand, XL-Bygg Vänersborg
Årets evenemang: Klassbollen, Wargöns IK
TTELA´s pris: Anna Josefsson, Hjälpande Händer

Kvällen hade som ni förstår ett händelserikt program med underhållning som passade för alla, och i vanlig ordning i ledning av konferencier Erik Torstensson.

Kvällen inbringade nästan 200.000kr till evenemangsfonden, både i form av donationer från det lokala näringslivet samt genom en auktion som vår egna antikhandlare Bo Knutsson överraskade oss alla med.
Dessa pengar är mycket välkomna så Forum Vänersborg kan fortsätta sitt arbete med att stötta evenemang och evenemangsidéer, stora som små som både stöttar föreningarnas ekonomi, men även spiller över på vårt näringsliv.

Forum Vänersborg tackar alla samarbetspartners som gjorde det tillsammans med oss möjligt att utföra Vänersborgsgalan 2017. Nu laddar vi om för Vänersborgsgalan 2018!

Bankgiro 742-2710 är fortsatt öppet för dig som vill vara med att stötta evenemangsfonden.

Köpte du en skohornslott så finner du vinstnumren här

2017-04-25

Var med och rösta fram årets evenemang!

Efter att ha arrangerat Vänersborgsgalan två år och har byggt upp en stadig grund i vår evenemangsfond såddes ett frö om hur vi skulle kunna uppmuntra de föreningar som redan har etablerade evenemang, stora som små, då dessa föreningar i dagsläget inte kan ansöka pengar ur fonden, men gör mycket för vår stad.

Sagt och gjort - nu skall ett evenemang koras som vinnare på Vänersborgsgalan och till detta behöver vi just din hjälp!

Hur gör du då för att rösta?
Detta gör du på ttela.se alt följer denna länk

Gör din röst hörd så just din favorit evenemang blir vinnare av 10.000kr

Foto: Jerry Löfvberg

ANNONS

2017-03-31

Arbetets gång

För att skapa en gala som Vänersborgsgalan krävs många ideella krafter och timmar. I Vänersborg är det framförallt företagare och föreningar som gått samman och ställer upp för att Galan ska bli så fantastisk som alla förväntar sig.

Direkt efter förra årets Gala startade arbetet med att förverkliga nästa Vänersborgsgala, den tredje i ordningen och under höstens och vintern har flitens lampa lyst i Arena Vänersborg där de flesta mötena hålls.

Det är en stor skara människor involverade och efterhand som datum för Galan närmar sig blir det allt fler.

Artister ska bokas, manus ska skrivas, ljud- och ljus ska beställas och så vidare.

Det är styrelsen i Forum Vänersborg som har det yttersta ansvaret för att Galan blir av och att den blir en så fantastisk dag och kväll som vi förväntar oss. Det mer dagliga arbetet sköts i en styrgrupp där representanter för såväl kommunen som företagen och föreningarna finns representerade.

Det är många ideella krafter som ställer upp och tillsammans med goda idéer och kunskap från såväl Näringsliv som Föreningsliv så bildar vi kommittéer som skapats för Galan. Utan det engagemang som man visar, hade vi aldrig kunnat genomföra Galan. Man ställer upp med både tid, pengar, kunskap och praktiskt arbete.

Nytt för i år är att vi kommer ha seminariet på fredagen och avsluta med en After Work, där man redan då startar Galastämingen, då vi kommer hålla till i Arenan.

Vi är väldigt stolta och glada över våra artister som kommer till Vänersborgsgalan i år! Vi får hem Ulf Wadenbrandt efter en lång turné i Ryssland, som i sin tur har med sig en del ur Sweden Symphony Orchestra och fyra spännande och duktiga artister: Patrik Isaksson, Wictoria Nilsson, Magnus Bäcklund, och Mia Stegmar.

Erik Torstensson, som konferencier, leder oss genom kvällen på ett sätt som bara han kan!

Läs mer om våra artister här:

 

 

 

2017-03-31

Galans artister 2017

Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera årets artister på Vänersborgsgalan den 6 maj 2017!

Ulf Wadenbrandt - dirigenten som alltid har ett leende på läpparna och håret som en härlig symbolik och en energi som bara sprudlar - kommer hem till Vänersborg efter en lång turné i Ryssland!

Med sig har han en stor del av Sweden Symphony Orchestra som kommer att leda kvällens fyra ytterligare artister, nämligen: Patrik Isaksson, Vänersborgsbördiga Wictoria Nilsson, Magnus Bäcklund och Mellodrottningen Mia Stegmar, som tillsammans kommer, med temat Svenska Hits, att förgylla kvällen för oss!

För tredje året i rad kommer vår eminente moderator och konferencier Erik Torstensson leda oss genom kvällens alla programpunkter, där vi kommer visa vad våra kultur- och idrottsföreningar åstadkommer, samt hedersomnämnande i olika former och mycket mer.

Vi lovar att kvällen kommer bli fartfylld som kommer avslutas med ett härligt party!

I biljettpriset ingår även ett seminarium på fredagseftermiddagen kl. 15-18. Läs mer här:

Välkommen att boka din biljett här: