VÄNERSBORG

24 mars är det återigen dags för Vänersborgsgalan och platsen är som vanligt Arena Vänersborg.

– Vi kommer rama in det med en ”woweffekt”. Arenan kommer att bli förvandlad till något helt annat, en gala, säger Malin Karlsson, verksamhetsutvecklare Forum Vänersborg, engagerat.

Nästa års upplaga blir för fjärde året i rad och arrangeras av ­Forum Vänersborg i samarbete med Vänersborgs kommun och Sisu. Planeringsarbetet är redan i full gång och delar av programmet är redan klart. För andra året i rad kommer Ulf Wadenbrandt med sin orkester, Swedish symphony orchestra, att underhålla.

– De kommer bland annat att bjuda på musik från tv-spelsvärlden. Det kommer ge publiken en rejäl kick. Man kanske inte tänker sig att en symfoniorkester spelar tv-spelsmusik.

Även den andra musikunderhållningen under kvällen, allt från Abba till Hellström, kommer att ha en lokal anknytning.

– Det blir Erica Larsson och Magnus Carlsson från Barbados. Erica kommer från Frändefors och Magnus har bott i Trollhättan. Vi fokuserar på det lokala och även maten kommer i största möjliga mån vara lokalproducerad.

Tanken med galan är precis som tidigare att hylla lokalt näringsliv, kultur och idrott på en gala där alla är välkomna. Under den förra ­galan korades vinnaren av årets evenemang, en tävling som vanns av Klassbollen. Även på nästa års gala kommer en vinnare koras.

Trots att galan ligger flera ­månader bort har redan ett hundra­tal biljetter sålts.

– Intresset har varit stort och i år hoppas vi på rekord. Vi hoppas att många företag visar att man är med och kommer den här kvällen.

Förutom musikunderhållningen kommer det även vara fler spännande programpunkter, berättar Malin Karlsson hemlighetsfullt.

– Vi vill inte avslöja för mycket än med det kommer mer, säger hon med glimten i ögat.